Nieuwsbericht

De Week van de Integriteit

BING organiseert de volgende onlinebijeenkomsten in de Week van de Integriteit, die plaatsvindt van 1 t/m 9 december a.s. Meld je tijdig aan!

1. Intervisie voor integriteitscoördinatoren

Jij bent binnen jouw organisatie integriteitscoördinator, of aan jou is gevraagd om het werken aan integriteit op te pakken. Soms vraag jij je af, hoe jij het thema integriteit bekend kunt maken bij medewerkers of hoe jij het thema leven in kunt blazen. Op dit moment heb jij concrete praktische vragen, bijvoorbeeld rond coronamaatregelen: wat kun jij wel of niet vragen van medewerkers, hoe ga je als organisatie om met medewerkers die uit veiligheidsoverwegingen niet meer naar kantoor willen komen of met polarisatie rond coronamaatregelen op de werkvloer? Of jij wilt verder werken aan integriteit en zoekt werkvormen, afgestemd op jouw organisatie.

BING nodigt jou uit om in de Week van de Integriteit op donderdag 2 december in te loggen via TEAMS, van 13:00 tot 14:00 uur met aansluitend een vragenuur. Wij laten jou het eerste uur zien welke verschillende interventies er zijn om het werken aan integriteit meer handen en voeten te geven. Het tweede aansluitende uur zijn wij beschikbaar, zodat jij vragen kunt stellen, aan mede integriteitscoördinatoren of aan ons, Hella van den Elshout en Bart de Jong, adviseurs en trainers integriteit.

Meld je voor dinsdag 30 november 2021 aan via: info@bureauintegriteit.nl, dan sturen wij je een inloglink.

2. Justum: uitdagende dilemma’s uit de dagelijkse praktijk

Jij bent binnen jouw organisatie verantwoordelijk voor het onder de aandacht houden van integriteit. Jij wilt hiervoor graag op een interactieve en speelse manier met elkaar aan de slag. Hiervoor heeft serious-game ontwikkelaar Morals at Work, Justum ontwikkeld. Justum is een laagdrempelig spel dat wordt gespeeld in een aansprekende digitale omgeving. Spelers gaan aan de hand van lastige dilemma’s in gesprek over thema’s op het gebied van integriteit en omgangsvormen. Door de dialoog die ontstaat krijgen de spelers niet alleen meer inzicht in de beweegredenen van anderen, maar werken ze ook samen aan het versterken van hun integriteitsbewustzijn. Inmiddels zijn er diverse dilemmasets opgesteld voor verschillende doelgroepen met inbreng van BING.

BING nodigt jou uit om in de Week van de Integriteit op dinsdag 7 december in te loggen via TEAMS, van 14:00 tot 15:00 uur om te ervaren hoe het spel werkt. Aansluitend is er de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Meld je voor vrijdag 3 december 2021 aan via: info@bureauintegriteit.nl, dan sturen wij jou een inloglink.

Geschreven door Marlous Prins
Officemanager

Relevant

Bekijk alle artikelen die gerelateerd zijn aan het geselecteerde artikel.

Foto van Twijfels delen doe je thuis maar

Twijfels delen doe je thuis maar

Twijfels delen doe je thuis maar En ook op je werk Herken je dit? ‘Daadkrachtig, overtuigend, ...

Verder lezen
Foto van De verplichte vertrouwenspersoon

De verplichte vertrouwenspersoon

Achtergrond De Tweede Kamer heeft op 23 mei 2023 het wetsvoorstel aangenomen dat werkgevers verplic...

Verder lezen
Foto van BING lanceert nieuw integriteitsspel Deugniet

BING lanceert nieuw integriteitsspel Deugniet

BING heeft een nieuw integriteitsspel ontwikkeld: Deugniet. Het kaartspel biedt uw organisatie een g...

Verder lezen