Respect is voor ons een belangrijke kernwaarde. Dat geldt voor personen en organisaties waarmee wij in het kader van onze opdrachten in contact komen, maar ook voor de Nederlandse democratie, de rechtsstaat en ons leefmilieu. Dit betekent dat duurzaamheid voor ons een belangrijk onderwerp is. Een van de aandachtspunten waar wij ons dan ook op richten is onze CO2-uitstoot. Volgens het Klimaatakkoord van Parijs dienen we in Nederland vóór het jaar 2030 een CO2-reductie van 49% te behalen. Als door heel Nederland reizende consultants laten ook wij een CO2-footprint achter en zetten wij ons in voor de reductie en compensatie hiervan.

 

Trees for All

De organisatie Trees for All zet zich in voor het compenseren van de CO2-uitstoot door middel van het planten van bomen, in zowel Nederland als het buitenland. Op de website van Trees for All is het volgende hierover te lezen:

 

Trees for All is er voor iedereen

Bomen zorgen voor ons, daarom zorgen wij voor bomen. Dat is ons motto. Iedereen die een bijdrage wil leveren aan een groene aarde en een gezond klimaat kan ons werk steunen.

 

Plant nu een boom voor later

Bomen zijn hét middel tegen klimaatverandering. Trees for All plant bomen in Nederland en het buitenland en compenseert CO2-uitstoot. Onze missie is om wereldwijd nieuw bos te planten en bestaande bossen te herstellen. Dit doen wij altijd via duurzame bosprojecten. Zo dragen we bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van lokale bevolking.

 

Sinds 2021 is BING productpartner van Trees for All. Dit houdt in dat wij voor elke opdracht die wij uitvoeren een boom planten via Trees for All. Zo compenseren wij onze CO2-uitstoot en dragen wij onder andere bij aan de herbebossing in het Bongo District (Ghana) en  diverse projecten in Nederland. Meer over deze projecten van Trees for All lees je hier.

trees-for-all

Naast het productpartnerschap bij Trees for All, is ons team Duurzaamheid ook voortdurend op zoek naar manieren om ons bureau te verduurzamen, bijvoorbeeld op het gebied van afvalscheiding, energieverbruik, duurzame inkoop en energiezuinig rijden.

Nieuwsbrief

Krijg het laatste BING nieuws direct in je inbox.