De meest krachtige en eigentijdse vorm van leren, is om iets zelf te doen en zelf te ervaren. BING biedt verschillende werkvormen aan om het thema integriteit op een laagdrempelige manier te verkennen: zo verzorgen wij integriteitsworkshops aan de hand van onze spellen of interactieve theatershows. 

Integriteitsspellen

BING biedt momenteel drie varianten aan van workshops aan de hand van integriteitsspellen: de workshop Deugniet, de workshop Over de streep en de workshop Reflect. In workshops aan de hand van integriteitsspellen worden deelnemers gevraagd om aan de hand van dillema’s verschillende perspectieven te onderzoeken en worden zij uitgedaagd de verschillende belangen te wegen door deze op waarde te schatten.

In een workshop Deugniet gaan deelnemers opgedeeld in kleine groepen aan de gang met een door BING ontwikkeld kaartspel, Deugniet. In een workshop Over de streep worden deelnemers gevraagd letterlijk positie in de ruimte te kiezen aan de hand van een, door een adviseur van BING gegeven dilemma. Bij de workshop Reflect wordt het Reflect-bordspel gebruikt als methodiek om de dilemma’s te spelen. Reflect is ontwikkeld door Morals At Work. De samenwerking van Morals at Work en Bing resulteerde in verschillende (maatwerk)versies. Tijdens de workshops komt een grote hoeveelheid aan praktijkvoorbeelden op het gebied van integriteit en omgangsvormen langs.

Deugniet

 • Integriteitsworkshop aan de hand van een door BING ontwikkeld kaartspel
 • Begeleiding + plenaire inleiding en afronding door een adviseur van BING
 • Duur van de workshop: een (kort) dagdeel
 • Geschikt voor groepen tot 45 deelnemers (deelnemers spelen het kaartspel in groepen van drie tot vijf personen)

Over de streep

 • Integriteitsworkshop aan de hand van de methodiek Over de streep
 • Begeleiding + plenaire inleiding en afronding door een adviseur van BING
 • Duur van de workshop: een (kort) dagdeel
 • Geschikt voor groepen tot 20 deelnemers

Reflect

 • Integriteitsworkshop aan de hand van een door Morals at Work ontwikkeld bordspel
 • Begeleiding + plenaire inleiding en afronden door een adviseur van BING
 • Duur van de workshop: een (kort) dagdeel
 • Geschikt voor groepen tot 45 deelnemers (deelnemers spelen het spel in groepen van vier tot zes personen)

Reflect bij uitstek geschikt als eigentijdse en enerverende manier om het onderwerp integriteit in brede zin de revue te laten passeren.

BING heeft verschillende dilemmasets ontwikkeld, zoals voor gemeenten (zowel ambtenaren in het algemeen als specifiek voor raads- of collegeleden) en woningcorporaties. Deze bevatten dilemma’s over zowel zakelijke integriteit als ongewenste omgangsvormen. Daarnaast zijn er versies beschikbaar over de thema’s ondermijning en/of ongewenste omgangsvormen.  Heeft u interesse in integriteitstraining aan de hand van spellen en/of een op maat gemaakte versie? Neem dan contact op met BING.

Liever een andere vorm van spelenderwijs leren? In samenwerking met theatergezelschap The Big Mo biedt BING tevens twee verschillende interactieve theatervoorstellingen aan, waarin medewerkers van uw organisatie door middel van een theatervoorstelling leren over integriteit. Wij hebben al diverse opdrachtgevers ondersteund met veelzijdige, interactieve bijeenkomsten, zowel offline als online. Graag maken wij met u een programma op maat! Zie hier voor meer informatie.


Nieuwsbrief

Krijg het laatste BING nieuws direct in je inbox.