Nieuwsbericht

BING lanceert nieuw integriteitsspel Deugniet

BING heeft een nieuw integriteitsspel ontwikkeld: Deugniet. Het kaartspel biedt uw organisatie een goede mogelijkheid het thema integriteit op een laagdrempelige en ontspannen manier onder de aandacht te brengen en het thema integriteit in uw organisatie te verankeren.

Soms is de werkelijkheid zwart-wit en kun je zeggen: dat deugt niet. Maar veel vaker is de realiteit veelkleuriger en ontstaan er dilemma’s waarbij wat goed en fout is op voorhand niet duidelijk is.

Integriteit gaat over ons doen en laten, over het gedrag dat we nastreven (of juist niet) en iedere dag opnieuw laten zien. Het spel Deugniet daagt uit tot een goed gesprek over hoe het eigen morele kompas en dat van anderen staat afgesteld en welk gedrag we het nastreven waard vinden. Vertrekpunt daarbij is of we met goede intenties (bonafide) of met kwade intenties (malafide) handelen.

Het spel kan per keer in grotere groepen worden gespeeld, omdat er op meerdere tafels tegelijk gespeeld kan worden. Het spel wordt gespeeld in groepen van 3 tot 5 personen. De deelnemers ontvangen vragen die zij individueel beantwoorden. Is een andere deelnemer aan tafel het niet met het antwoord eens, dan kan deze de groep proberen te overtuigen van een betere oplossing voor de gestelde vraag. Doel is om met elkaar een goed gesprek te hebben én om zoveel mogelijk beloningskaarten te verzamelen die passen bij de – bonafide of malafide – rol die we spelen.

Deugniet geeft een mooie balans tussen het serieuze gesprek over integriteit en een positieve energie aan tafel. BING heeft verschillende versies ontwikkeld: gericht het werk van medewerkers van gemeenten, medewerkers van een woningcorporatie en een vragenset toegespitst op ongewenste omgangsvormen.

Bent u geïnteresseerd in het spel of benieuwd hoe een integriteitstraining aan de hand van een serious game uw organisatie kan helpen? Of wilt u een maatwerkversie? Neem contact op, wij staan u graag te woord.

Relevant

Bekijk alle artikelen die gerelateerd zijn aan het geselecteerde artikel.

Foto van De week van de integriteit

De week van de integriteit

BING is partner van de Week van de Integriteit 2023, die van vrijdag 1 december tot en met vrijdag 8...

Verder lezen
Foto van Fraude op de werkplek

Fraude op de werkplek

Een van onze opdrachtgevers werd geconfronteerd met vermissing van contant geld uit een kluis in een...

Verder lezen
Foto van Twijfels delen doe je thuis maar

Twijfels delen doe je thuis maar

Twijfels delen doe je thuis maar En ook op je werk Herken je dit? ‘Daadkrachtig, overtuigend, ...

Verder lezen