Tijdens de workshop Moreel Beraad worden dilemma’s, twijfels en lastige keuzes uit de eigen werkpraktijk van de deelnemers bespreekbaar gemaakt. Medewerkers worden uitgedaagd om in plaats van een discussie vanuit meningen, een onderzoeksdialoog vanuit vragen te voeren. Zij krijgen daarvoor een methodiek aangereikt, waarmee zij een weloverwogen standpunt kunnen vormen over de vraag wat in de onderzochte situatie het beste is om te doen, rekening houdend met alle betrokkenen. Moreel Beraad versterkt de individuele medewerker én het team. De methodiek kan vervolgens worden geïntegreerd in werkoverleggen, wat praktisch handen en voeten geeft aan werken aan integriteit. De workshop wordt gegeven in groepen tot twaalf personen voor een maximaal leerrendement.

Uitbreiding Moreel Beraad

Daarnaast kan een Moreel Beraad worden ingezet als grootschalige interventie met behulp van de World Café-methodiek. Als start van een organisatie breed integriteitstraject kan dit worden vooraf gegaan door een interactieve theatershow of teambuildingsactiviteiten. In een vooroverleg bespreken wij graag de mogelijkheden met u.

Online

De workshop Moreel Beraad kan online worden gegeven. Deze interactieve training, waarin gebruik wordt gemaakt van verschillende werkvormen, duurt 3 uur. Voor het beste leerrendement is het maximaal aantal deelnemers van een workshop Moreel Beraad online acht personen.

 

    Download de flyer

    En ontvang hem direct in je mail!


    Nieuwsbrief

    Krijg het laatste BING nieuws direct in je inbox.