Op een luchtige maar leerzame manier aandacht besteden aan integriteit? BING werkt samen met theatergezelschap The Big Mo. Samen met The Big Mo hebben wij diverse opdrachtgevers ondersteund met veelzijdige, interactieve bijeenkomsten, zowel offline als online. Graag maken wij met u een programma op maat!

Voorstelling ‘Eerlijk gezegd’

Eerlijk gezegd is een regietheaterconcept, onder leiding van regisseur Hetty Heyting. De regisseur geeft spelopdrachten aan de acteurs van The Big Mo. Dat is de basis voor de gespeelde scènes. De spelopdrachten zijn vooraf met u voorbereid, zodat deze qua inhoud en taal zoveel mogelijk aansluiten bij de deelnemers.

Op aanwijzingen van de regisseur krijgt de casuïstiek van deze opdracht een mooie theatrale vorm, waarbij scènes worden gespeeld rondom thema’s als de vertrouwelijke omgang met informatie, ongewenste omgangsvormen op de werkvloer, de omgang met geschenken en druk van buiten (bedreiging/intimidatie en de invloed van sociale media).

Deze intieme manier van werken zorgt voor een uniek spanningsveld, waarbij het publiek getuige is van het creatieve proces. Uniek aan dit concept is de ruimte die het publiek krijgt om mee te denken, te beslissen en te spelen in de voorstelling. Daarnaast zorgt de inzet van muziek voor inspirerende intermezzo’s.

De combinatie van voorbereide spelopdrachten, een scherpe regisseur, improvisatie en interactie met het publiek, muziek, korte gesprekken met de zaal en terugspeeltheater zorgt voor een goed gefundeerd en afwisselend programma, dat de deelnemers uitnodigt tot reflectie en gesprekken met collega’s.

In het concept speelt The Big Mo praktische en herkenbare verhalen rondom integriteitsdilemma’s, vertrouwen en samenwerken, die relevant zijn voor de deelnemers. Het gaat hier om verhalen die inhoud en betekenis geven aan het begrip integriteit en gewenst en minder gewenst gedrag, zoals dat in de dagelijkse praktijk een rol kan spelen.

 

Voorstelling ‘Inter-Act’

Inter-Act is een interactieve theatrale voorstelling in combinatie met nabespreking.

Op een podium gaat de regisseur een wervelende interactie aan met het publiek. Vanuit hun reacties geeft de regisseur spelopdrachten aan de acteurs. Dat is de basis voor de gespeelde scènes. De casuïstiek voor de spelopdrachten is vooraf voorbereid. De gedachte achter Inter-Act is dat we van elkaar leren door situaties te delen. In Inter-Act spelen de acteurs praktische en herkenbare verhalen rondom integriteit, die relevant zijn binnen de organisatie. Wat zwart-wit lijkt, blijkt wellicht minder eenduidig dan gedacht, en complexe dilemma’s zijn misschien niet zo paradoxaal wanneer zij zichtbaar en bespreekbaar worden gemaakt.

De invoelbare manier van werken zorgt voor een uniek spanningsveld, waarbij het publiek getuige is van het herkenbare proces en de worsteling rond de inhoudelijke kwesties. Als u het televisieprogramma ‘De Vloer Op’ kent dan heeft u een goed idee van de sfeer en kwaliteit die u bij deze voorstelling kunt verwachten. Er wordt een vorm van terugspeeltheater geboden en dit zorgt voor een goed gefundeerd en afwisselend programma, dat uitnodigt tot reflectie.

Het publiek participeert doordat zij belangrijke keuzes maakt in de scènes. Deze keuzes beïnvloeden het verloop van de verhalen. En als dat zo uitkomt spelen er ook enkele vrijwilligers uit het publiek mee. Verhalen worden afgewisseld met muziek en eventueel zang. Deze muzikale intermezzo’s bestaan uit vooraf geschreven liedjes en ter plekke geïmproviseerde teksten. De sfeer wisselt af van droog komisch, via serieus, naar hilarisch. Door de wisselende werkvormen en sferen wordt de aandacht van de deelnemers goed vastgehouden.

 

Online

In april 2020 is The Big Mo gestart met de eerste liveuitzendingen vanuit een digitaal theater. Inmiddels is een platform ontwikkeld waarbij de acteurs vanuit verschillende locaties kunnen instreamen in de uitzending. In plaats van een entreekaartje ontvangen de deelnemers een link waarmee wordt ingelogd in een digitale omgeving. De acteurs heten het publiek welkom in een digitale foyer. Via de chat, videocontact of quizvragen worden de deelnemers actief betrokken bij de voorstelling. The Big Mo beschikt inmiddels over meer dan dertig virtuele decors van waaruit wordt gespeeld. Daarnaast is het ook mogelijk om opnames van uw eigen kantoor als decor te gebruiken.Nieuwsbrief

Krijg het laatste BING nieuws direct in je inbox.