Algemeen

BING verwelkomt nieuwe onderzoeker fraude en integriteit

Uitbreiding! Deze maand verwelkomen wij Anita Klaasen Bos bij BING. Anita versterkt het team met haar ruime ervaring als (senior) onderzoeker op het gebied van fraude en integriteit. Zij heeft veel complexe repressieve en preventieve onderzoeken uitgevoerd bij een grote verscheidenheid aan organisaties in zowel de publieke als de private sector en de sector Zorg en Welzijn. Daarnaast heeft Anita ervaring met het uitvoeren van Prisma-onderzoeken en heeft zij als fraudecoördinator kundigheid ontwikkeld in interne en externe fraudeonderzoeken voor (zorg)verzekeraars.

Anita Klaasen Bos bij BING

Anita heeft na een geruime tijd werkzaam te zijn geweest in de fraudebestrijding een kleine zijstap gemaakt naar Diagnosis4Health en een arbodienst, waar zij tevens coördinerende functies heeft vervuld. Een kleine uitstap heeft haar uiteindelijk toch weer teruggebracht naar de fraude en integriteit gerelateerde vraagstukken.

“Ik draag graag bij aan een veilige werkomgeving, dat is waar mijn hart ligt” – Anita Klaasen Bos, onderzoeker en adviseur fraude en integriteit bij BING

Drijfveren: betrouwbaarheid en rechtvaardigheid

Voor Anita zijn betrouwbaarheid en rechtvaardigheid belangrijke drijfveren. Dit geldt zowel voor de manier waarop zij onderzoeken uitvoert, als in algehele omgang en communicatie. In haar werk is Anita op zoek naar waarheidsvinding en stelt de ‘waaromvraag’ daarbij centraal. Ze voelt een hoge mate van betrokkenheid bij opdrachtgevers en heeft oog voor haar gesprekspartner(s), waarin haar empathische vermogen een belangrijke rol speelt. Ze is gedreven om zaken tot op de bodem uit te zoeken en daarbij alle invalshoeken in ogenschouw te nemen.

Naast de inspanning tijdens werkuren is er ook tijd voor ontspanning. Anita geniet van de natuur, leest graag (vak-)literatuur en onderneemt leuke dingen met familie en vrienden. Onder het motto: “Goed voor je ‘huis’ zorgen”, is Anita drie keer per week in de sportschool te vinden.

Om naar uit te kijken: integriteitsonderzoeken en politiek-bestuurlijke thema’s

Anita kijkt er naar uit om met een enthousiast team aan integriteitsonderzoeken te werken en zo de integriteit en de sociale veiligheid binnen organisaties te bevorderen. Naast de voor haar bekendere werkgebieden kijkt Anita ernaar uit haar vaardigheden en kennis breder in te zetten op uiteenlopende politiek- en bestuurlijk georiënteerde thematiek en zo haar politiek-bestuurlijke sensitiviteit verder te ontwikkelen.

Ben jij wellicht onze volgende nieuwe collega? BING breidt uit en is regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s voor onderzoeken op het gebied van integriteit, ongewenste omgangsvormen, screening én de verschillende soorten trainingen en opleidingen die wij verzorgen. Lees meer over ons team of neem voor vragen contact op via info@bureauintegriteit.nl of 033 – 2474300.

Geschreven door Elke Weijkamp
Onderzoeker & adviseur

Relevant

Bekijk alle artikelen die gerelateerd zijn aan het geselecteerde artikel.

Foto van Tijdelijke vervanging officemanager

Tijdelijke vervanging officemanager

Voor ons gezellige en groeiende team, zoeken wij een enthousiaste en accurate officemanager voor 24 ...

Verder lezen
Foto van Klok (horen) luiden, maar waar is de regeling?

Klok (horen) luiden, maar waar is de regeling?

Nieuwe regels rondom klokkenluiden Op 26 november 2019 is de nieuwe Europese richtlijn bescherming ...

Verder lezen
Foto van Publiekelijke aanvallen: B&W laten het er niet bij zitten.

Publiekelijke aanvallen: B&W laten het er niet bij zitten.

Hoe kan een bestuurder of college van burgemeesters & wethouders reageren op onterechte beschuldigingen van niet-integer gedrag?

Verder lezen