Home Trainingen en workshops Integriteitsspellen

Integriteitsspellen

De meest krachtige en eigentijdse vorm van leren, is om iets zelf te doen en zelf te ervaren. Dit kan met behulp van simulaties, ook wel serious gaming genoemd. In een goed ontwikkelde spelsimulatie, ervaren en voelen deelnemers hoe zij handelen in bepaalde situaties. Hierbij wordt het denken vertaald naar handelen en wordt gedrag zichtbaar en dus bespreekbaar. BING biedt serious games op het gebied van integriteit aan.

Reflect

Het integriteitsspel Reflect is zo’n serious game en is een eigentijdse en enerverende manier om het onderwerp integriteit in brede zin de revue te laten passeren.

Het spel daagt deelnemers uit de juiste afwegingen te maken tussen eigen belang, teambelang en algemeen belang én om begrip te kweken voor de zienswijzen van anderen. Het spelconcept Reflect is ontwikkeld door Morals at Work en samen met BING zijn diverse versies van het spel ontwikkeld, waaronder versies voor:

  • Gemeenten
  • Provincies
  • Ministeries
  • Zorginstellingen
  • Woningcorporaties
  • Onderwijsinstellingen

Daarnaast zijn voor verschillende organisaties versies op maat ontwikkeld.

Het integriteitsspel Reflect kan in grotere groepen worden gespeeld, omdat er op meerdere borden tegelijk kan worden gespeeld. Tijdens het spel komt een grote hoeveelheid praktijkvoorbeelden op het gebied van integriteit langs, zodat medewerkers zich bewust worden van de reikwijdte van het thema en de problemen en de dilemma’s waarmee zij te maken kunnen krijgen in hun beroepspraktijk of werkomgeving. Voor de oplossing van vraagstukken, wordt soms verwezen naar wet- en regelgeving, maar wordt tevens een sterk appèl gedaan op het morele kompas van de deelnemers zelf.

De deelnemers worden tijdens het spel uitgenodigd om te vertellen over vergelijkbare situaties die zij zelf ervaren. Door met elkaar te reflecteren op vraagstukken uit de praktijk, wordt bewustwording bereikt. Het spel wordt in een hoog tempo gespeeld en zorgt voor een leuke en positieve energie in de teams.

Introductieprogramma
Stromen er jaarlijks nieuwe medewerkers in bij uw organisatie en wilt u hen op laagdrempelige wijze bewust maken van het onderwerp integriteit? Reflect is zeer geschikt om te worden ingezet tijdens introductieprogramma’s voor nieuwe medewerkers.

Afdelingsuitje
Bent u op zoek naar een afwisselend programma voor een afdelings- of teamdag en wilt u op informele en ontspannen wijze een serieus onderwerp behandelen in combinatie met een andere activiteit? Reflect is hiervoor bij uitstek geschikt. De sfeer tijdens bijeenkomsten waarbij het spel wordt gespeeld, is altijd zeer positief en open. Met het hele team een spel spelen, draagt tevens bij aan teambuilding.

Voor meer informatie over het integriteitsspel Reflect, kunt u ook deze flyer bekijken.

Andere integriteitsspellen

Naast Reflect biedt BING ook andere integriteitsspellen aan, waaronder Dilemmax. Dilemmax maakt via stellingen op kaarten dilemma’s op het gebied van integriteit bespreekbaar. Omdat het een kaartspel betreft is het gemakkelijk met (zeer) grote groepen te spelen en is het ook goed inzetbaar voor een korte(re) tijdsduur.

Meer weten
Heeft u interesse in Reflect, Dilemmax of – op maat gemaakte – integriteitsspellen , neem dan contact op met BING via info@bureauintegriteit.nl of 033-2474300. De adviseurs van BING geven u graag een demonstratie van het spel.

Integriteitsspel-Reflect-BING-2

Integriteitsspel-Reflect-BING-1

Top